Restaurant Würst

Eind maart beslist Jeroen Meus welk pand hij zou betrekken in Gent met zijn restaurantconcept Würst. We kregen de vraag van de eigenaar of we dit project op een korte termijn konden uitvoeren, de ramen moesten geplaatst zijn uiterlijk 15 mei. Zo had Würst nog genoeg tijd voor de binneninrichting.

Na het nodige overleg met leveranciers kregen we van allemaal een go dat dit haalbaar moest zijn. Meteen werd gestart met opmeten van de ramen. Dit bleek niet eenvoudig te zijn aangezien de ruwbouw nog moest aangepast worden. Het pand kon op die locatie geen 7 weken openstaan dus de oude ramen weghalen om preciezer te kunnen meten was geen optie.

Met het landmeterplan in de aanslag tekende onze technisch tekenaar de ramen heel precies uit in samenspraak met architect en bouwheer. Op basis van de eerste tekeningen werd op de werf alles gecontroleerd en aangepast. Elk detail werd heel grondig overlopen zodat er bij plaatsing van de nieuwe ramen geen verrassingen zouden opduiken. Puur op plan werden de nieuwe ramen besteld.

Enkele weken later ging onze technische tekenaar samen met de architect en ruwbouwaannemer de ramen ‘uitzetten’ zodat er zeker geen fouten zouden gemaakt worden. Alle dorpels en aanpassingswerken werden volgens ons plan uitgevoerd. Midden mei werden de ramen dan ook zonder problemen geplaatst.

Na het aanbrengen van de frames, was het tijd voor het moeilijkste onderdeel: de glasplaatsing. Deze werd bemoeilijkt door het gewicht van de glaspartijen (tot 450kg) en het feit dat tram 1 net voor de deur passeerde. 

Omdat we voor zulke gewichten verplicht waren met een kraan te plaatsen kon dit enkel ‘s nachts gebeuren. Onze eigen vrachtwagen konden we niet gebruiken omdat de tramleiding te laag hing en er kortsluiting zou kunnen ontstaan.

We schakelden een speciale kraan in die klein genoeg was maar genoeg vermogen had om deze plaatsing tot een goed einde te brengen. Gedurende twee nachten, op een tijdstip dat tram 1 niet reed, plaatsten twee ploegen van Baku het glas zodat Würst op tijd kon opengaan. Met een prachtig eindresultaat!

De volledige gevel van Würst werd uitgevoerd in minimalistische schuiframen met zeer fijne profielen zodat er een strakke, zeer transparante open look ontstaat waarbij de ramen maximaal kunnen open gezet worden. Sinds de opening van het restaurant waren de ramen dan ook meer open dan gesloten.

De volledige gevel van Würst werd uitgevoerd in minimalistische schuiframen met zeer fijne profielen zodat er een strakke, zeer transparante open look ontstaat waarbij de ramen maximaal kunnen open gezet worden. Sinds de opening van het restaurant waren de ramen dan ook meer open dan gesloten.

De haute dogs vliegen de deur uit!

Deel dit artikel:

Reageer op dit artikel

Wordt niet weergegeven op de website.
Geschreven door Miel

Schrijf in op onze nieuwsbrief en krijg onze blog artikelen in je mailbox.